MobiMed Smart väljs av Södra Älvsborgs Sjukhus

Den modulära plattformen MobiMed Smart inkluderar avancerad vitalmonitorering som idag används på kardiologkliniker. Plattformen möjliggör även andra funktioner som Ortivus kan erbjuda, såsom vårdkedjor och triagering.

– I och med ordern från Södra Älvsborgs Sjukhus, så finns MobiMed Smart inom kort i alla 128 ambulanser i Västra Götalandsregionen, säger Ortivus VD Carl Ekvall.

Ordern är lagd inom ramarna för det avtal som Västra Götalandsregionen har med Ortivus angående monitorering i ambulanser.

Tidigare i veckan lade Västerås en order på hårdvaruuppgradering till sin MobiMed installation i 23 ambulanser, till ett värde av 2 MSEK. Detta medför att de fåren teknisk infrastruktur som möjliggör framtida uppgraderingar och utveckling av MobiMed Smart.

 
För ytterligare information kontakta:

Carl Ekvall, VD, tel. +46 (0)703 832 012

eller se ortivusflytt19.wpengine.com

 
Ortivus är en ledande leverantör av mobila lösningar för den moderna akutsjukvården. Med 25 års erfarenhet inom kardiologi och från utveckling av mobila övervaknings- och kommunikationslösningar, erbjuder vi våra kunder säkra, patientvänliga och kostnadseffektiva beslutsstödsystem som räddar liv och minskar lidande.

Ortivus är ett noterat bolag på NASDAQ OMX Stockholm Small Cap-lista, och etablerades 1985. Bolaget är baserat i Danderyd, Sverige. Mer än 1 000 ambulanser och 500 vårdplatser på akutsjukhus är utrustade med Ortivus lösningar.