Vill du arbeta med försäljning som Account Manager i vårt team och hjälpa oss hjälpa dem som räddar liv?

Vill du arbeta med försäljning som Account Manager i vårt team och hjälpa oss hjälpa dem som räddar liv?

Vi på Ortivus erbjuder dig ett spännande och utvecklande jobb som Account Manager i ett företag som expanderar, där en öppen och engagerad företagskultur råder och där vår produkt på riktigt hjälper ambulanssjukvården, läkare och annan sjukvårdspersonal att ge rätt vård. Vi strävar efter att bygga ett team där mångfald, kreativitet och samarbete är viktigt och där vi tillsammans jobbar för kundens bästa och samtidigt har roligt på jobbet! Vi behöver fler säljare till den nordiska marknaden, så ta chansen och bli en del av vårt team och var med och gör skillnad på riktigt!

Vad kommer du göra som Account Manager på Ortivus?
Som säljare hos oss arbetar du nära våra kunder i hela försäljningsprocessen. Du kommer främst att arbeta med Ortivus två nya affärsområden:

MobiMed Life – avancerad patientövervakning och återupplivning, där Ortivus erbjuder flera olika defibrillatorer som kan anpassas efter organisations behov.
MobiMed Primärvård – Där vår produkt MobiMed kan göra så att undersökning kan ske i patientens hemmiljö och vital data och EKG kan skickas för bedömning på distans och där även videosamtal i realtid kan ske och föreskrivning av läkemedel.

Exempel på arbetsuppgifter är säljmöten och marknadsaktiviteter, leda försäljningsprocessen från kundkontakt till offert och avslut, projektledning av upphandlingar, produktdemonstrationer, representant på kongresser, mässor och utställningar samt förmedla kundkrav till produkt- och utvecklingsteamet. Du ingår i ett team som ansvarar för försäljning och relationer till våra kunder i Norden och rapporterar till vår Säljchef. Arbetet innebär resor inom Norden. Tillsammans med det övriga teamet på Ortivus kommer du vara med och skapa morgondagens moderna vårdlösningar.

Vem är det vi söker?
Vi söker dig som idag arbetar med försäljning av medicintekniska lösningar gärna inom patientövervakning och akutsjukvård och vill ta nästa steg i din karriär. Vi söker en person med starkt driv och engagemang för säljarbetet och vårdrelaterade frågor och som kan bygga långsiktiga relationer med våra befintliga och nya kunder. Vi värdesätter en god teknisk kunskap och förmåga att till kunder förmedla information om våra lösningar på ett enkelt och pedagogiskt sätt. Du är analytisk och strukturerad i ditt arbetssätt och motiveras av att se resultat av ditt arbete. Utbildning på högskolenivå inom vård, ekonomi, teknik eller annan relevant inriktning samt erfarenhet från försäljning behövs samt gärna erfarenhet från offentliga upphandlingar. Goda kunskaper i svenska och engelska är ett krav ytterligare nordiskt språk är meriterande. Då tjänsten medför resor med bil är körkort ett krav.

Vill du veta mer och söka?
Om du vill göra skillnad och jobba som Account Manager i ett entusiastiskt och kompetent team i ett spännande företag och bransch rekommenderar vi att du skickar in din ansökan omgående till job@ortivus.com märk ansökan ”Account Manager” eller sök via LinkedIn.

Vi är Ortivus, ledande leverantör av övervaknings- och beslutsstödsystem inom sjukvården. Vår produkt MobiMed finns idag internationellt spritt och används idag i över 2 700 ambulanser. Ambulanssjukvårdaren eller läkaren på sjukhuset kan med MobiMed i realtid ta del av en patients vitala data och journal, få automatiserat beslutsstöd, samråda med experter på sjukhuset och –om det behövs – omedelbart sätta in rätt behandling. Vi vet att det ofta är de första minuterna, som är avgörande för utgången. Det är där vi och du kan göra skillnad. Vi vill leverera ännu bättre system till våra kunder världen över.