Norge nästa för framgångsrikt övervakningssystem

Ortivus norska partner Locus har skrivit på avtal för att marknadsföra CoroNet på den norska marknaden. Locus är en Norges ledande leverantörer av lösningar till bland annat larmcentraler och ambulansorganisationer.

Företaget har under ett drygt år varit mycket framgångsrikt med lanseringen av MobiMed, Ortivus beslutsstödsystem för ambulanser. Bland har annat Helse Midt RHF, en av Norges fem sjukvårdsregioner, under 2006 valt att utrusta cirka 100 ambulanser och båtar med MobiMed. ”Erfarenheterna av MobiMed har gett oss en god insyn i akutsjukvårdens arbetsprocesser. Att nu kunna erbjuda ett flexibelt övervakningssystem på sjukhus och under transporter känns som ett naturligt nästa steg då produkterna har många kopplingar till varandra”, säger Erik Hovland, VP Public Safety på Locus.

CoroNet är ett patientövervakningssystem speciellt utvecklat för kardiologiska avdelningar, samt för transporter av hjärtpatienter. Systemet har sedan lanseringen 2005 rönt stor framgång i Sverige, där bland annat Karolinska och Sahlgrenska universitetssjukhuset och Akademiska sjukhuset i Uppsala har valt Ortivus system.

”I och med den norska lanseringen av CoroNet stärker Ortivus sin position ytterligare på den nordiska marknaden. Locus uppfyller de högt ställda krav vi har på våra partners och har redan visat att de har kraft och kunskap att bana väg för en positiv utveckling i Norden”, säger Rain Eriksoo, Marknads- och försäljningsdirektör på Ortivus.

För ytterligare information:
Rain Eriksoo, telefon: 08-446 45 11, mobil: 070-583 34 43
E-post: rain.eriksoo@ortivus.com
Erik Hovland, telefon: +47 33 484 217, mobil: +47 900 39 106
E-post: eh@locus.no

Besök även ortivusflytt19.wpengine.com och www.locus.no