Ortivus söker en Team Lead för R&D

VILL DU HJÄLPA OSS ATT RÄDDA LIV?

Vill du göra skillnad på riktigt? För det är vad du kommer att göra, om du blir vår nya Team Lead. Varje dag hjälper våra produkter ambulanssjukvårdare, läkare och annan sjukvårdspersonal att snabbt, effektivt och tillförlitligt ge rätt vård åt sjuka eller skadade människor.

Vi är Ortivus och vi är Nordens ledande leverantör av övervaknings- och beslutsstödsystem inom sjukvården. Vår produkt MobiMed finns idag i över 1 600 ambulanser i Sverige, Storbritannien och i ett antal andra länder. Ambulanssjukvårdaren eller läkaren på sjukhuset kan med MobiMed i realtid ta del av en patients journal, få automatiserat beslutsstöd, samråda med experter på sjukhuset och –om det behövs – omedelbart sätta in rätt behandling. Vi vet att det ofta är de första minuterna, som är avgörande för utgången. Det är där vi och du kan göra skillnad.

Nu expanderar vi och söker en driven Team Lead till vår högpresterande och prestigelösa utvecklingsavdelning. MobiMed är baserat på modern teknik och anpassat för kliniskt bruk i ett fältmässigt sammanhang. Men vi vill leverera ännu bättre system till våra kunder världen över. Utvecklingsavdelningen förädlar kontinuerligt produkten och ansvarar även för att ta fram de nya produkter som ligger i vår road map.

Som Team Lead på R&D ansvarar du för:

 • Avdelningens agila produktutveckling tillsammans med teamet.
 • Planering, ledning och uppföljning av produktutvecklingen.
 • Coachning av utvecklingsteamet och facilitering i tekniska diskussioner kring design,implementation, krav och testning.
 • Att med hjälp av team och CTO fatta avgörande beslut kring design och teknikval.
 • Hantering av teamets kapacitet och kompetens samt aktivt bistå i rekrytering.
 • Säkerställer teamets arbete i sprinten – från planering, via utförande, till leverans med demonstration och retrospektiv.
 • Balanserar planerat arbete mot ad hoc-händelser av hög prioritet, t ex stöd till vår produktsupport eller säljavdelning.
 • Driver kontinuerliga förbättringar av vårt agila arbetssätt.
 • Driver kontinuerliga förbättringar av vår produkt och utvecklingsmiljö.
 • Är delaktig i de anbud vi genomför, främst genom ta fram lösningsförslag ochkostnadsuppskattningar.
 • Deltar i kunddialoger – både i Sverige och internationellt.

Vem är du?

Du är en självständig och drivande person med stort hjärta för produktutveckling. Du måste ha en gedigen praktisk erfarenhet av arbete i utvecklingsteam utifrån ett krav-, utvecklings- eller testperspektiv. Det övergripande målet är att ge slutanvändaren och patienten den bästa produkten. Det levererar du genom att koordinera och prioritera teamets insatser, men även genom att själv slutföra konkreta uppgifter i sprinten. Du kommer att ha stor frihet, som också kräver initiativrikedom och en vilja att bidra till utvecklingen av hela företagets verksamhet.

Du har relevant utbildning på högskolenivå samt minst fem års erfarenhet av liknande roller.

Som Team Lead rapporterar du direkt till vår CTO. Den huvudsakliga arbetsplatsen är vårt kontor i Danderyd, men eftersom vi har kunder på olika platser i världen så förekommer det visst resande.

Om du delar våra tankar, värderingar och driv, kan vi erbjuda dig ett spännande jobb i ett entusiastiskt och kompetent team.
Som gör skillnad.
På riktigt.


Skicka din ansökan med rubrik ”Team Lead R&D” genom vår form.