Sahlgrenska Universitetssjukhuset väljer Ortivus nya plattform MobiMed Smart

Sahlgrenska Universitetssjukhuset i Göteborg har lagt en order på MobiMed Smart till sina 28 ambulanser. Värdet på ordern är 5,7 MSEK. Lösningen inkluderar avancerad vitalmonitorering som idag används på kardiologkliniker.

Den modulära plattformen MobiMed Smart ger även möjlighet att i framtiden på ett enkelt sätt lägga till funktionaliteter såsom vårdkedjor och triagering.

– Att ett ledande sjukhus inom det kardiologiska området som Sahlgrenska universitetssjukhuset väljer Ortivus kliniska beslutsstöd MobiMed Smart, bekräftar vår strategi att erbjuda ambulansorganisationer avancerad vitalmonitorering som normalt används på kardiologikliniker, säger Ortivus VD Carl Ekvall.

Ordern är lagd inom ramarna för det avtal som Västra Götalandsregionen har med Ortivus angående monitorering i ambulanser.

Tidigare i år valde South Western Ambulance Servíce NHS Foundation Trust (SWASFT) i UK MobiMed Smart för sina ca 200 ambulanser och här pågår nu installation och driftsättning.

Vidare lade för en tid sedan Sahlgrenska Universitetssjukhuset i Mölndal en kompletteringsorder på deras redan befintliga installation av CoroNet till ett värde av 1,2 MSEK. CoroNet är en mobil övervakningslösning som möter behoven inom modern kvalificerad hjärtsjukvård.

För ytterligare information kontakta:

Carl Ekvall, VD, tel. +46 (0)703 832 012

eller se ortivusflytt19.wpengine.com

Ortivus är en ledande leverantör av mobila lösningar för den moderna akutsjukvården. Med 25 års erfarenhet inom kardiologi och från utveckling av mobila övervaknings- och kommunikationslösningar, erbjuder vi våra kunder säkra, patientvänliga och kostnadseffektiva beslutsstödsystem som räddar liv och minskar lidande.

Ortivus är ett noterat bolag på NASDQ OMX Stockholm Small Cap-lista, och etablerades 1985. Bolaget är baserat i Danderyd, Sverige. Mer än 1 000 ambulanser och 500 vårdplatser på akutsjukhus är utrustade med Ortivus lösningar.