Ortivus skriver avtal med distributör i Holland

Ortivus har skrivit distributörsavtal med RS TechMedic B.V. gällande försäljning av Ortivus produkter på den holländska marknaden. RS TechMedic B.V., grundat 1999, har en gedigen medicinteknisk bakgrund, erfarenhet inom Healthcare IT och trådlösa dataöverföringsapplikationer, samt klinisk kunskap och erfarenhet inom kardiologi.

RS TechMedic kommer att var den holländska säljkanalen för MobiMed (kliniska beslutstödssystem för prehospital vård) samt för det kardiologiska övervakningssystemet CoroNet. ”Vi ser fram emot att lansera Ortivus produkter i Nederländerna. Jag tror att flexibla kunderbjudanden och samarbete med nationella försäkringsbolag och finansbolag kommer att skapa goda affärsmöjligheter i Holland för både MobiMed och CoroNet”, säger Rutger Brest van Kempen, VD för RS TechMedic. ”Ortivus koncept är baserat på den mest avancerade dataöverföringstekniken på marknaden och deras lösningar är utvecklade för att stödja processer. Kombinationen med vår egen kunskap om processer och expertis inom GSM, GPRS och 3G, skapar goda förutsättningar för ett framgångsrikt samarbete”, tillägger Sander Huntelerslag, teknisk chef på RS TechMedic.

Avtalet med en holländsk distributör ligger i linje med Ortivus uttalade strategi att etablera säljkanaler på nyckelmarknader i Europa. Nederländerna är en speciellt intressant marknad för Ortivus eftersom landet just har påbörjat flera projekt i syfte att effektivisera processerna inom sjukvården. En nationell elektronisk patientjournal och andra former av elektronisk kommunikation inom sjukvårdssektorn är några av de områden man tittar närmare på. ”Med sin kliniskt skolade personal, starka kundrelationer och erfarna supportteam, är jag övertygad om att RS TechMedic kommer att vara en mycket bra representant för Ortivus i Holland”, säger Rain Eriksoo VP Sales and Marketing, Ortivus AB.

För mer information:
Rain Eriksoo, telefon: +46 (0)8-446 45 11, eller +46 (0)70-583 34 43
E-mail: rain.eriksoo@ortivus.com

Se även ortivusflytt19.wpengine.com and www.rstechmedic.com